fave song at the moment~

Thursday, October 16, 2008

kAWan OR... sahAbAt??

sumtimes..ive been thingking bout friends..kawan yg aku ade skunk, betol2 ikhlas ke nk befriend ngn aku?? boleh ke diorg stay wif me bila susah.bila senang. diorg trust x aku 100%?? diorg appreciate x ape yg ak dh buat..apa yg aku dh bg..apa yg aku dh korbankan? coz, me, i dunno wut people r saying, i think aku ni bukan la bagus sgt..but ive done ma bes in relationship. friendship especially. salah silap sikit2, xbleh la nk elak. kite human. not that perfect. tp dh takdir kan. we will never kno. kdg2 tuhan nk uji kite. tuhan nk tunjuk, yg die bukan kawan yg sepatutnya, yg suitable utk kite. yup, ak percaya itu. from situ, aku sgt careful in making frens, in choosing frens. so, get to know ma buddies..sahabat2 aku. ini sahabat2 aku yg aku pilih, dgn hati aku.

hum...bleh dikatakan, aku byk sgt pengalaman dgn manusia yg bergelar kawan. n manusia yg bergelar sahabat jugak.after all, wif things yg happened, i have ma own perception bout kawan and sahabat. klu dlu, aku easily make a fren as a buddy. zaman2 aku dulu...geng2 ni sgt popular. so i had 1. biase la, musuh utk sorg member, meaning musuh untuk semua members in d gang. yups! menyeksakan. tp diorg bkn sahabat aku. betol. tuhan tunjukkan. ak tinggal diorg. n mase tu, aku jumpe sahabat aku. akhirnya. NURUL NABISAH HJ MOHD. and ANIS ARZILALALA ARSHAD! hope korg bangga aku mention name ko as buddy aku.heh!

so, life moved on. we make new friends all d time.eventhough sbnrnye kite xperasan pn we r making new frens. but we r. meet a friend, FARIZA ZAINUL ABIDIN. i consider her as ma buddy, sahabat aku even aku rase, rite now, if die baca ma post, sure die wondering. how come?? kitorg xkarib sgt kot. rapat ye la. not sharing everything wif her like i shared wif cah. but i got ma own reasons, making her ma buddy. seriousla. stop thinking why fariza....haha!

next, aku further ma study. meet NURUL AIN MAZNI. yups. shes ma buddy too. real sahabat. tah. shes kind of understands me more than other peple kot. haha. me too. aku rase, aku phm die kot. yeke ain??shes wif me, mase susah n senang. masa sakit n sihat. masa aku perlukan die. eventhough baru 2 tahun lebih kitorg kawan..but, obviously org bleh nmpk, yg shes ma sahabat.
sedih sgt, nex sem kite dh xstudy sama2. 1st time ni.huhhu.. MIMI SHAREEZA SOHIMI. ni sorg lagi buddy yg sengal.ahaha!! hum, actually aku kenal die pn from 1 of ma exroomate. tah mcm mana la kitorg boleh got close together. die mcm ain. susah sng dgn aku. bukan hilang and senyap suddenly, bila aku ade mslh.

actually, im glad to hv em wif me. ak ade byk lg kawan2 yg sgt rapat dgn aku. rapat. maybe i need sumting yg betol2 bleh bwat aku rase, "ah! yeahhhh...ure ma buddy!" n aku jugak ade byk kawan yg sekarang bukan kawan aku lg. whether aku tinggal diorg, or diorg tinggal aku. ahaha!!why? sbb ketidakpercayaan, jealousy.. lost 1 las year.ntah la. thought die sgt trust aku, since ak dh kawan dgn die nk dkt 5-6 tahun. tp ape nk bwat kan. die dh xnak kawan dgn aku. sbb, xpyh la aku nk jelaskan.

aku, ikhlas kawan dgn semua org. ini sincere statement aku. kalau mulut aku kata tu kata ni. mmg mulut aku mcm ni. kalau aku byk sakitkan hati korg, sorry. sorry sgt.tp ape2 pn, korg stil kawan2 aku. carila aku bile korg ade mslh n rase aku boleh tolong korg. bile korg senang, nk igt aku, igt la, kalau xigt, memang nk kne blasah! hahha!! for everyone, thanx 4 being ma frens..
for sahabat2 aku, thanx 4 being here, right by ma side, eventhough kite jauh. thanx 4 every support,advice, prayer, n time untuk aku. aku appreciate korg. hope korg appreciate aku ek! (nt aku sorg2 je syok sendiri.huhuhu~~~)

hope our friendship will never ends.
amin....

mia

3 comments:

Fariza said...

terharunye akuuuuuuu...huhu. teringat zaman skola, aku rajin call ko hari2 lepas skola, walaupun padahal dah jumpe ko hari2 dalam class,hehe. thanks mira! asalkan kite keep in touch once in a while, insyaAllah the friendship can last long..kan.
hehe
xxxxxxxx

LadYaMie said...

ko ni ske larr tulis pasala ku..
nati aku tulis sal ko..
tp semalam ko nak langgar aku..
hahhahaaa

aAmiRr said...

sahabat2 ku...
hahahhahaha!!!!
tu r kn! kuat gayut betol kite time tu..ade plak idea nk sembg2..
bile pk2 blk, heran gak mane dtg idea nk menyembang! hahaha...
tu sweet moment namenye..

mimi, ak mmg ske tulis sal ko..
ko je...xigt aku.huh!
hahhaha..xsengaja la! sory la!
huhuhuhu..

thanx korg! syg korg!muahhhhh!